navelpiercing, näspiercing och tungpiercing


Nyheter

Ope

 ...

Marieby

 ...

Lit

 ...

Häggenås

 ...

Brunflo

 ...


Pierca näsvingen, Näspiercing piercing

Inledning
En piercing i näsan kallas kort och gott för näspiercing. Det finns flera typer av näspiercingar och den främsta varianten placeras i näsvingen, på andra plats kommer septum. Innan du genomför piercingen så finns det några ting som du bör känna till om näspiercingar. Det finns en hel del myter och osaningar om att pierca näsan.

Det är populäre att pierca näsvingen hos kvinnor medans piercingar i septum är vanligare hos männen.

Undvik
Första tiden bör du undvika att pilla med dina fingrar direkt på smycket eller vid piercingen. De två första veckorna bör du även undvika att bada bastu, sola solarium samt badhus/simbassänger.

Kanyl eller pistol
Du kan välja en kanyl eller pistol för näspiercingen. Vi rekommenderar dig att använda kanyl-metoden och inte pistolen, då pistolen främst är framtagen för att göra hål i öron och ej för brosk. Kanylen skär igenom brosket jämfört med pistolen som “krossar”.

Läkningstid
Läkningstiden för en piercing i näsvingen är cirka sex till åtta veckor, det vill säga ganska lite mindre än andra tex. navek- och tungpiercingar. Tänk även på att du måste ha ett särskilt “läkningssmycke” första sex veckorna.

Rengörning
Rengör ditt smycke lite då och då, gärna med Klorhexidin som finns på apoteket. Använd ljummet vatten och tvål för att rengöra näsan.

Risker
Det finns i princip inga allvarliga risker med näspiercing, men det finns ändå flera saker som du bör tänka på för inte få problem. Det är exempelvis till 95 procent upp till dig om såret ska läka. En risk med näspiercing är att det kan leda till infektion av näsbrosket.

Åldersgräns
Om du är under arton år så behövs en målsmands godkännande.

Pris
Priset för en näspiercing inklusiva smycket varirerar mellan olika salonger. Men ett cirka pris 300 till 500 kr.Visa större karta

Kommentarer

Skriven den May 7, 2009

föredrar att pierca själv ;)


Skriven den May 16, 2009

jag har i näsan, jag gjorde de i december i gbg i nordstan. De va jättebra där och de gjorde inte alls ont ! :) , har aldrig haft problem med den.


Skriven den June 7, 2009

Jag vill så jävla gärna pierca näsvingen,
mamma sa att de gick bra,

men efter så tog hon reda på massa “fakta” fast de bara va massa myten som kom upp.
Och nu får jag inte pierca mej för de.

Men adda min msn ; pullbawrn@live.se

Och tala om för mig vad som är myt och inte myt om piercing i näsvingen.


Skriven den June 18, 2009

Hej , jag undrar hur ont det gör att ta en piercing i ena näsvingen?
Från en skala 1 – 5 . Jag är 12 år och vill ha det, min pappa tycker att jag ska läsa lite mer om det först och kolla upp fakta. Min mamma säger samma sak. Jag har läst och kan det mesta, men hur ont gör det? MvH / Frida


Skriven den July 9, 2009

Hej Frida!
Jag gjorde min näspiercing nu i juni och visst, ont gjorde det, men inte värre än att man står ut. För mig tror jag det kanske handlar om ca en 3:a på skala 1-5. Fast det är ju jätteolika för olika personer! Det tog kanske 1 min totalt att göra piercingen och få dit smycket. Det kommer tårar, men inte speciellt mycket av smärta, utan mer av att det blir en reaktion. Efteråt har det varit lite ömt och jag har haft lite infektion, men jag har skött såret genom att tvätta med vatten och Lactacydtvål (oparfymerad). Det blir bättre och bättre för varje dag. Själv är jag vuxen och har barn som också är piercade, men de fick inte göra någon piercing förrän de var 16 och då bara en! Vill de sedan ha fler piercingar får de vänta tills de är 18. Likaså har de inte fått tatuera sig innan de fyllt 18. Men alla föräldrar har ju olika regler…


Skriven den July 28, 2009

har läst om blomdahls certifikat på håltagning är någon typ av kasett de tar hål med, är det som en pistol eller är det att rekommendera? Har hört o läst att man hellre ska ta hål med kanyl än pistol.


Skriven den November 11, 2009

heej :) jag fattar inte vf mamma inte vill att jag ska få ta näspercing :/ jag vill så gärna ha det ;) i ögonbrynet oxå :) och flera i öronen :) men när man tar hål i näsan ( näsvingen ) ska man ha plopp då? elr kan man ha ring? :)


Skriven den November 12, 2009

asså jag vill ta en picering e snart 12 men jag har ju hål i öronen 3 ggr för de har stängt så jag vet att jag klarar av de.
Men gör de ont?
vilket gör mäst ont av pistol o de andra?
och hur ser läkar piceringen ut? :o
SNÄLLA SVARA!


Skriven den November 22, 2009

hej :) jag vill gärna ta en picering i näsan fast min mamma och pappa är inte riktigt säkra än . Därför så skrev jag ut ett papper med riskerna och om smyckena , jag är 12 år men vill jätte gärna ha en picering , tycker ni det är för tidigt ? jag är nickel allagiker kommer det påverka ? jag lästa att dom första smyckena oftast är i titan ? svara snarast // daniella :)


Skriven den December 22, 2009

Hej jag är 13 år och vill ha en percing,jag undrar om man kan ta näspercing om man är allergisk mot nickel? Kan det hända att det blir svullet i näsan om man tar det,och inte tål nickel?


Skriven den January 13, 2010

Hej
Det är såhär att jag är 19 år idag och jag piercade mig när jag gick i 7an(drygt 6 år sedan) Nu i efterhand upplever jag att den näsborren jag piercade är mindre än den andra, kan det stämma? Isåfall blir den andra mindre om jag piercar den också? Tack :)
______________________________

Svar till alla som vill ta hål i näsan:

Prova först med en “klister-diamant” så ser ni ungefär hur det kommer se ut :)
Hur ont det gjorde på en skala från 1-10 tycker jag en 4. Tycker nästan att öronen gjorde mer ont. Jag rekommenderar pistol.
Har ni fler frågor gå in på min blogg så svarar jag gärna :)


Skriven den January 13, 2010

http://www.angeliicap.blogg.se


Skriven den February 10, 2010

Som det står i texten så är kanyl bättre eftersom pistolen krossar brosket istället för att “ta bort” där hålet ska va, som kanylen gör. Jag gjorde det med kanyl, det går skitfort, det enda som gjorde lite ont var när han höll i näsvingen med tången, har haft den i ca 7 veckor nu o bytte till ring idag. gick mycket bra. Var bara väldigt noga med o tvätta med parfymfri tvål, särskilt de 2 första veckorna, rekommenderar att “tvåla in” med hjälp av en tops, så man kommer åt ordentligt :)


Skriven den February 15, 2010

jag ska pierca mig nu i helgen om c:a 5 dagar och jag har höst att kanyl är bättre och gör inte lika ont så jag ska göra det, det e såklart att det kommer att göra ont men det räknar jag med det hör ju till själva piercings grejen man gör ;)


Skriven den March 21, 2010

Man ska aldrig tvätta en nygjord piercing med en tops, inte heller bomullsrondeller, eftersom de släpper fibrer som kryper in i hålet och orsakar ofta infektioner.
Använd istället sterilkompress!


Skriven den April 3, 2010

Hej! jag är 13 år, och jag skulle vilja pierca mig. Jag undrar: Vart kan man göra det? går det bra hos en vanlig frisör?


Skriven den April 3, 2010

Hej ja är 13 år o måste fråga en skit viktig grej! är det sant att man måste vara 15 år även om man har föreldrars tillstån för att pierca sig i näsvingen?? mina föreldrar hade gott me på att ja fick göra det tills dom hörde av nån att man måste vara 15!!! är det sant? snälla svara / hälsningar andrea


Skriven den April 8, 2010

Hej ja är 13 år o måste fråga en skit viktig grej! är det sant att man måste vara 15 år även om man har föreldrars tillstån för att pierca sig i näsvingen?? mina föreldrar hade gott me på att ja fick göra det tills dom hörde av nån att man måste vara 15!!! är det sant? snälla svara /hälsningar clara


Skriven den April 25, 2010

Tja! Jag funderar på att pierca näsan (har inte bestämt var..) jag vill också pierca ögonbrynet. Jag har hört att man får ärr av båda 2. Jag tycker det är snyggare med ring, så kan man få ring som läkar-piercing? Jag är 14 men blir 15 i december. Kan jag ta ändå? Det påverkar väl inte andningen på något sätt?// Gabbe


Skriven den May 22, 2010

Hej Hej
alla frågor om att det gör ont så måsta jag svara att jag tog min näs piercing för en månad sen och det gör inte ont men det känns det kom tårar men det är dock för att tårkanalen sitter där dom tar håll och då kommer det ju tårar, men smärta var det inte redigt jag tvättar mitt hål 2 gånger om dagen och man ska bytta efter 5-8 veckor jag har ett läppsmycke med platta där inne i näsan i mitt, för att det inte ska gå upp så lätt:))
men det är verkligen fint så kämpa på med att få det alla:)


Skriven den May 27, 2010

Hej jag undrar lite saker om att ta hål i näsan. Jag ska ta hål i näsan imorgon och undrar om hur ont det gör. Jag är 12 år och jag har tagit hål i öronen tre gånger så jag tror det går bra. Ska nog ta med en pistol.


Skriven den May 27, 2010

Jag tog hål i näsan för ungefär 2 dagars sedan och hur ont det gjorde på en skala från 1 till 5 så blir det nog
en tvåa. Det är alldeles innan som man tror att det ska göra väldigt ont och därför typ.. förbereder man sig på det värsta hehe. Ja tog med en ”pistol”


Skriven den June 20, 2010

I vilken affär kan man köpa nässmycken? Skulle vara jätte snällt om ni svarar :P


Skriven den June 29, 2010

hej ..
jag ska ta piercing på måndag, i näsan..
men vet inte vilken sida av näsan jag ska ta på för nästan alla har på vänster sida & en del säger att det är bögit att ha på höger.. eller betyder det nått speciellt igenkligen?


Skriven den June 30, 2010

Hej!
Jag har hål i näsan (en plopp). Det tog inte lång tid och det gjorde inte särskilt ont, och jag hade bara läkeploppen i 4 veckor, sen bytte jag till ett riktigt smycke. Det kom lite var när jag bytte från läkeploppen men annars har jag inte haft några problem, och jag har även kunnat ha ring i efteråt. Jag tycker inte man ska va rädd för att ta hål i näsan för att det är ingen big deal, det är mycket farligare att ta i naveln och tungan. Har aldrig hört nån som fått problem med sin näspiercing.

Däremot är det väldigt viktigt att inte glömma att rengöra som jag ofta gör;)


Skriven den July 25, 2010

Jag tog hål med pistol igår, gjorde ont den sekunden som hålet togs, efter det gjorde det ont i typ 5 minuter, sen gick det över för mig :)


Skriven den August 8, 2010

Hejsan :) jag ska pierca mig imorgon eller den 19 agusti i näsvingen, & jag är nervös men ja undrar gör det ont?
finns det ngt sätt att göra t ex knipa elr ngt för att känna hur det är att pierca näsan? Kan man jämföra näspiercing med ngt annat?


Skriven den August 12, 2010

hej! jag pierca mig den 16 juli med kanyl och det KÄNDES inte jag skulle säga att det gör mycket ondare att ta hål i örat än näsvingen!! för mig kosta det 450kr vilket jag tycker vara väldigt dyrt men vär det:D


Skriven den August 13, 2010

Hej jag är 12 år och jag vill jätte gärna ha en piercing i näsvingen men mina föräldrar säger nej förde tycker att jag är för ung men där kommer min fråga in, av 10% hur många är 12-13 år som gör en näsvingepiercing?


Skriven den August 16, 2010

hej! jag är 12 år och jag vill jätte gärna göra en piercing i näsvingen men mamma och pappa tycker lite både och. Mamma tycker det blir fint med en liten strass sten,men att det blir ett fult ärr om jag inte vill ha den.Och jag vill gärna veta hur en kanyl ser ut snälla skicka en bild !!!!!! ;)


Skriven den August 21, 2010

‘Heej!
Jag är 12 år och funderar på att pierca mej (näsan) Men har hört att man får ärr om man ångrar sig ?Är de sant?
Sen undrar jag oxå om de är lite tidigt att pierca sig när man e 12 ?


Skriven den September 4, 2010

Hej! Tänkte pierca mig i näsvingen.. får man pierca fast man är under 15 år. Om man inte tål nickel kommer det påverka i näsan då?? Är det farligt att ta hål..?


Skriven den September 20, 2010

jag kanske ska pierca mig i näsan (näsvingen dåra.) jag har 5 hål i örat och 3 på andra så känns det ungefär som ett hål i örat?.


Skriven den November 10, 2010

jag tog hål i näsan för lite mer än en månad sen, och jag tog med pistol. som sagt så gör det inte ont, tar man med pistol så rycker man till lite men det är nog mer av ljudet tror jag. det blir som ett klick när man trycker av. jag tog hos någon som använder sig av blomdahls smycken. och jag har fortfarande i läkningspiercingen, jag försökte byta för någon dag sedan till en annan som var skruvad, men jag fick inte riktigt in det, det började blöda lite så jag satte tillbaka läkningspiercingen. men typ en dag efter att jag hade tagit så hände det en liten olycka och min piercing drogs ut, och ungefär två veckor efter att jag hade tagit så for den ut när jag sov, då fick jag trycka tillbaka den, och sen för typ en vecka sen så drog min kusin ut den. jag har haft lite olyckor som ni kanske hör men min har läkt bara fint, och det blir inga ärr av piercing i näsan! :)


Skriven den November 16, 2010

Hej! jag vill ha piercing i min tunga och navel :) men jag får inte för min mamma :( men min pappa säger att jag får pierca läppen men inte i tungan eller naveln för att det är sexistiskt? är det det ? snälla svara :)


Skriven den December 3, 2010

Hej, jag tog hål i näsvingen för två dagar sedan och nej det gjorde inte ont. iaf inte ondare än att ta ett stick i fingret och man måste egentligen vara 18 år för att pierca sig och det spelar ingen roll vart det är utan så är regeln. men om du har dina föräldrars tillstånd så är det okej att ta både hos frisör och piercingstudio! :)


Skriven den December 9, 2010

Hejsan! Jag har en piercing i näsvingen och har haft den i 5 månader. Jag behöver ta ut den för en föreställning alltså för åtminstonde en timme i sträck, kommer det ha växt igen då och hur gör man? Har en plopp med en mycket böjd krock på insidan :)


Skriven den December 13, 2010

hej
jag skulle vilja få några förslag på salonger där man kan ta hål i näsa utan att en förälder måste vara med:D


Skriven den December 30, 2010

Hej!
Har ni några tips på olika salonger, studior, där man tar hål i näsan? (näsvingen)
Oh, jag undrar hur mycket det kommer att kosta?


Skriven den January 3, 2011

Hej alla nu är jag 13 men jag fyller 14 det här året. och jag får ta hål i näsan (näsvingen) när jag är 15. -.- är det normalt att låta ngn vänta så länge? :P -.- men gör det ondare att ta hål i näsa än på örat där uppe där man har bråsk? ngn som vet??:P


Skriven den January 3, 2011

och hur ser än sån där kanyl ut? får man ngt ärr efter att ha näspiercing?:d


Skriven den January 14, 2011

ja piercade mig i näsan för ett år sedan,då va jag 13,typ.
ja piercade mig med pistol,gick huur bra som hällst!
har haft en inflammation,en gång,men inget allvarligt.
jag föredrar pistol!

Puss (L) <3


Skriven den February 4, 2011

Hej!
jag vill så gärna pierca mig i näsan .
jag e 12 snart 13 och undrar vart man kan göra det under 18 och vilken sida som e bäst?
pistol eller kanyl? vet inte vad jag vill ta om jag får för mamma (hon tycker att jag e för ung ) men vill så mycket. Kommer det kännas som när jag tog hål i öronen ?
svara snarast ;)
kram!(L)


Skriven den February 11, 2011

Ja, jag vill ta hål i näsan, men vad heter det när man tar en liten pärla på sidan av näsan?


Skriven den February 15, 2011

Jag är tretton år och jag har alltid velat ha en piercing i näsan, asså ingen ring utan bara en sån vanlig. Jag undrar om man tar ut piercingen så växer det ju igen men kommer det att bli ett märke som alltid kommer att synas?


Skriven den March 2, 2011

Hej!
Jag e en tjej på 14 år som vill ta piercing i näsan, men får såklart inte det. Är det sant att man kan få en förstorad por eller ett ärr sen då när det växer igen. Eller e det helt säkert att det växer igen.
Jag har hört att man helst inte ska använda pistol utan en kanyl. Vad e det och hur går det till? /Tacksam för svar


Skriven den March 22, 2011

Jag vill skaffa näspiercing men jag får inte för mamma. Jag är 14 år och blor 15 i november. Det verkar som att min låtsaspappa tycker att det är okej men inte mamma, jag har inte orkat fråga min pappa eftersom förra gången sa han nej. Men jag har hört att det gör mindre ont att skaffa näspiercing än att ta hål i örat. Jag har just nu 4 hål i öronen var av en högt uppe på örat, och det gjorde inte så ont att göra det. Måste man ha sin mammas eller pappas godkännande går det inte med låsatspappa? Jag har köpt 2 näspiercingar som jag just nu har hemma som jag kommer använda när jag får pierca mig. Det jobbiga är att min mamma säger nej till det mesta. Skulle vilja ha det innan sommarlovet då. Håller på och övertala mamma nu. Hoppas på ett ja :)


Skriven den April 9, 2011

Hej.
Jag tog hål i näsvingen när jag var 16 år (är 19 nu) alltså 3 år sen, jag kan fortfarande få ont ibland och bli röd men det går över efter en dag eller två. Dock har jag jättesvårt att byta smycke, har i ett smycke med en “kula” eller vad man ska kalla det och jag vill inte byta eftersom det gör så jädrans ont. Kan påpeka att jag tog med en såndär pistol då.. Men annars har det inte varit några problem :) Idag gick jag och piercade andra näsvingen haha, vill byta eftersom det är ett läkningsörhänge i och det är INTE litet, men jag får väl stå ut och vänta ett tag tills jag byter den.

Det jag nu undrar är;
Ca 2 timmar efter jag hade piercat mig kände jag att jag fick ont i örat, käken och i ögat. Kan det ha med piercingen att göra? Tacksam för svar. /Amanda


Skriven den May 24, 2011

180 kr i skellefteå:-)


Skriven den June 12, 2011

hej jag tog hål i uvx nordstan gbg det gjorde inte alls ont och har inte haft några problem med infektion och sånt jag gjorde det för 300 kr men jag tycker att det va värt det :) :)


Skriven den June 12, 2011

När kan man byta näspiercing ?:)


Skriven den October 9, 2011

hej, jag vill ha hål i näsan men jag får inte för min mamma men jag får för min pappa. det ända andledningen att jag inte får ta för min mamma är för att hon tycker jag är för ung (jag är 13år). och så undrar jag hur man gör när man tar mad kanyl??


Skriven den October 11, 2011

Hej!
Jag vill ha pierca mig i näsan (näsvingen) men jag bara undrar en sak, eller två. Hur mycket känns det, väldigt, medium eller inte så mycket? Jag är 15 år men jag har bara hål i båda öronen (snibbarna) Och jag är väldigt inne på att skaffa näspiercing. Sista frågan: Vilket rekommenderas: Kanyl eller Pistol? Vilket gör mest ont?


Skriven den March 10, 2013

Hejsan! Jag är 13 år och vill så gärna ha en näspiercing! Min mamma sa NEJ men min syster har en navelpiercing och hon vill så gärna uppfylla min drömt till min födelsedag vilket är att ta piercing i navlen, om min syster är över 18, är det okey då om hon följer med mig? Jag kommer fylla 13 år snart och vill så gärna ha piercing!


Skriven den March 16, 2013

Vars kan man köpa nässmycken titan? :) Skulle bli glad om nån kunde svara!


Skriven den April 13, 2013

Jag ska ta min piercing idag. Om en timme. Och jag ska bara ha en vanlig vit diamant i näsan. Och jag är rädd att det kommer göra ont att ta med en pistol! Är det så?


Skriven den May 23, 2013

Hej!
Jag tog håll i näsvingen för två dagar sedan men efter det börja jag nysa och dagen efter blev jag sjuk och förskyld kan det bero på näspiercingen??


Skriven den May 23, 2013

Hej!
Jag tog håll i näsvingen för två dagar sedan men efter jag hade gjort det så börja jag nysa och blev sjuk(förskyld) kan det bero på näspiercingen ?